Stavite ga u šerpu sa 330 ml vode, poklopite i kuvajte pirinač na laganoj vatri.
U međuvremenu pomešajte sirće, šećer i so i blago zagrejte dok se ne rastope.
Pirinač prebacite u široku činiju i ravnomerno prelijte začinjenim sirćetom. Mešajte pažljivo, kao da je „sečete“, pa zatim pređite horizontalno da je raširite. Ponovite to više puta iz različitih uglova dok se sve ravnomerno ne pomeša i ohladi.
Pripremite sve sastojke i isecite ih na tanke trake dužine oko 10 cm.
Na bambusovu prostirku stavite nori algu sjajnom stranom nadole.
Vlažnim rukama rasporedite tanki sloj pirinča – na oko 3/4 površine alge.
Na donji kraj stavite punjenje po izboru – losos, krastavac, avokado iki nešto četvrto
Uz pomoć prostirke pažljivo urolajte suši, pritiskajuć dok ne dobijete čvrstu rolnicu.
Svaku rolnicu isecite na 6 do 8 jednakih delova.
Servirajte uz soja sos, malo wasabija i ukiseljeni đumbir.